PIWA NA DŁUGIE JESIENNO – ZIMOWE WIECZORY cz.1

PIWA NA DŁUGIE JESIENNO – ZIMOWE WIECZORY cz.1

W Browarze Okocim już w XIX wieku warzono piwa specjalne, o wyjątkowym charakterze, zapewniające niezwykłe doznania smakowe i najwyższą jakość. Zaoferowanie piwnym koneserom siedmiu wyjątkowych wariantów złotego trunku to powrót do korzeni i ukłon w stronę smakoszy, którzy szukają w piwie magii smaku i aromatu.

Obserwujemy, że wraz ze wzrostem segmentu piw specjalnych zmieniają się również preferencje konsumentów. Coraz częściej poszukują oni trunków wyjątkowych, przy których warzeniu wykorzystuje się wieloletnie doświadczenia browarnicze. Ciekawi nowych smaków, coraz częściej klasyczne jasne lagery zastępują piwnymi specjalnościami. Wśród konsumentów rosnącym uznaniem cieszą się piwa pszeniczne, niepasteryzowane czy portery.

Stale poszerzająca się oferta ze strony producentów czyni wybór asortymentu piw specjalnych coraz trudniejszym. Carlsberg Polska wraz Akademią Umiejętności Eurocash dzieli się swoją wiedzą i radzi, jak najlepiej dobrać asortyment piw specjalnych, by w jak największym stopniu zaspokoić gusta i pragnienie konsumentów.

Wśród piw, podobnie jak wśród innych dóbr szybko zbywalnych, dla części klientów ogromne znaczenie ma propozycja, ciekawa i niepowtarzalna. W odpowiedzi na te tendencje, na rynek zostały wprowadzone piwa o jakości gwarantowanej przez Browar Okocim – całoroczny Porter, Pszeniczne i Niepasteryzowane oraz Piwa Sezonowe.

Koncepcja piw sezonowych jest przełomowa na polskim rynku – to pierwsza linia piw, zaplanowana na każdą porę roku, a nie wyłącznie na zimę, czy lato – jesteśmy z niej dumni. To oferta, uzupełniająca naszą linię specjalności, skierowana do piwnych koneserów, których z każdym rokiem jest w Polsce coraz więcej” – mówi Wojciech Żabiński, lnnovation&Specialty Portfolio Director w Carlsberg Polska, do którego należy Browar Okocim.

Obecna linia piw sezonowych jest odświeżeniem i kontynuacją długoletniej historii piwowarskiej Browaru, w którego ofercie znajdowało się już dawniej Piwo Świętojańskie. Ponowne wprowadzenie piw sezonowych o udoskonalonej recepturze to powrót do korzeni i ukłon w stronę dorobku Browaru Okocim” – dodaje Wojciech Żabiński.

Czytaj dalej: http://www.koszulkanbapolskasklep.pl/piwa-na-dlugie-jesienno-zimowe-wieczory-cz-2/

Facebook Comments

Artykuły użytkownika

Najnowsze

Najczęściej komentowane

Facebook Comments